Wie zijn wij

Dit zijn wij, Coöperatie Notter – Zuna

In onze buurtschap is de Coöperatie Notter-Zuna sinds 17 november 2017 actief. De coöperatie stelt zich als doel de leefbaarheid van de buurtschappen Notter en Zuna en omgeving generatiebestendig te bevorderen. Dit om zoveel mogelijk te voorzien in de basisbehoeften van aangesloten huishoudens. En ook de sociale, economische en ecologische bloei van de gemeenschap Notter en Zuna te behouden.

Alles in samenwerking en samenhang waarbij intensief wordt gewerkt vanuit de werkgroepen: Landschap, Wonen, Duurzame Voorzieningen, Zorg van jong tot oud, Agrarisch & Ondernemen en GBNZ.

Er is gekozen voor een coöperatievorm om aanspraak te kunnen maken op diverse subsidies en regelingen waarbij de leden het voor het zeggen hebben. Dit betekent dat leden medezeggenschap hebben.

Word lid


Ons Bestuur:

Dirkjan Masman
Voorzitter
Een leefbare wereld, democratisch bestuurd, te beginnen in onze eigen leefomgeving, dat is mijn passie! Ik ben Dirkjan Masman (23 november 1951) en woon in Zuna, waar mijn ouders in 1969 een mooie oude boerderij kochten aan de Zunaweg. Toen mijn moeder in 2004 hulpbehoevend werd zijn wij, mijn vrouw Ada en onze jongste dochter Else, weer in Zuna komen wonen. Al snel werd ik gevraagd toe te treden tot het bestuur van het Kulturhus. Van 2004-2016 was ik daar voorzitter, een prachtige tijd waarin ik veel buurtgenoten beter heb leren kennen. Daarom was ik ook in 2017 van de partij toen we gezamenlijk besloten hadden om de coöperatie op te richten. Na mijn studie biologie in Groningen en een periode als onderzoeker aan een universiteit in de USA en aan de Rijksuniversiteit Groningen, ben ik ondernemer geworden. Alle bedrijven die ik heb helpen oprichten en waar ik mee heb samengewerkt zaten in de medische sector en ontwikkelden producten op basis van academische kennis. Na mijn pensioen in 2018 bleef ik tot nu toe actief als adviseur en commissaris bij een aantal bedrijven uit die sector. Als vrijwilliger ben ik voorzitter van de Coöperatie Notter Zuna en van de Stichting Parkinson Nederland, een goed doel dat geld verzameld voor onderzoek naar de Ziekte van Parkinson. Ada en ik wonen met veel plezier in Zuna, genieten van ons pensioen en van onze drie kinderen en vier kleinkinderen die over Nederland verspreid wonen.
John Runneboom
Penningmeester
John Runneboom is sinds februari 2023 penningmeester en bestuurslid van de CONZ. Hij bekleedt deze functie ook bij onze zusterorganisatie Vereniging Kulturhus Irene. John is geboren in Wierden, heeft in Almelo op de middelbare school gezeten en woont inmiddels al weer heel wat jaartjes in Notter. We hebben John gevraagd om zich binnenkort op deze plek wat uitgebreider voor te stellen.
Bert Berkhof
Bestuurslid
Mijn naam is Bert Berkhof, geboren in Wierden in 1964. In 1990 ben ik getrouwd met Jantina Berkhof-Schippers, en samen hebben we 2 kinderen; Marieke en Richard. Na ons trouwen hebben we 12 jaar gewoond in Wierden, waarna we in 2002 de kans kregen om een plekje aan de Blokdijk in Notter te bemachtigen. Hier wonen we nu al weer heel wat jaren met veel plezier. Ik ben eigenaar van een architectenbureau VAB Architecten & Adviseurs in Rijssen, waar ik samen met 5 medewerkers mooie gebouwen ontwerp en uitwerk, opdrachtgevers help met het zoeken van een aannemer en de bouwwerken voor hun begeleid. Toen we in Notter kwamen wonen vonden we het belangrijk om de buurt en onze buren te (leren) kennen. Na 8 jaar bestuurslid van de buurtvereniging, 12 jaar bestuurslid van het Kulturhus en ca. 10 jaar bestuurslid van de Evenementenweide is dat aardig gelukt. Daarbij kom je er ook achter hoe belangrijk het is om je samen in te zetten om je buurt leefbaar te houden, rekening houdend met elkaar. De keus om bestuurslid te worden van de Coöperatie was dan ook snel gemaakt. Samen inzetten voor behoud en onderhoud van ons mooie gebied, zorgen dat jong en oud hier goed kan werken, wonen, en recreëren! Samen nadenken over hoe dit kan en moet in de toekomst! Samen een vuist maken bij belangrijke beslissingen voor ons gebied, richting gemeente en provincie! Het nieuwe Noaberschap! Dat zijn taken waar je samen de schouders onder moet zetten.
Henriëtte Wardenaar
Bestuurslid
Mijn naam is Henriëtte Wardenaar. Ik ben geboren en getogen in de Gemeente Wierden, waarvan ik laatste 25 jaar in het mooie Zuna woon. Samen met mijn man en twee zoons wonen we in een authentieke woonboerderij. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn kennis en werkervaring heb ik in verschillende branches opgedaan o.a. in de textiel als inkoper en verkoper, als medewerker personeel en organisatie en als re-integratiecoach. Ik werkte in loondienst van Enschede tot Amsterdam en van Zwolle tot Apeldoorn. In 2011 ben ik als zelfstandig ondernemer gestart en was o.a. werkzaam als inkoper reststromen en in de creatieve / cultuur sector als event manager. In Notter-Zuna heb ik vanuit het Midzomerfeest Bestuur 4 jaar de kindermiddag voor de schoolkinderen georganiseerd en participeerde tot voor kort in het Bestuur van de Evenementenweide Notter-Zuna. Ik ben o.a. contactpersoon voor ballonvaarten in de Reggestreek met als opstijgbasis de Evenementenweide Notter-Zuna. Momenteel participeer ik in het bestuur van het Kulturhus Irene Notter-Zuna, als beheerder en in het bestuur van de Coöperatie Notter-Zuna, waarbij ik vanaf het eerste moment een rol vervulde in de werkgroep Duurzame Voorzieningen. Momenteel fungeer als schakel tussen beide besturen. Mijn huidige functie in Notter-Zuna is Event Manager in en rondom het Kulturhus. Denk hierbij aan het verzorgen van bijeenkomsten, feesten, plechtigheden, cursussen, exposities en vergaderingen. Daarnaast exploiteer ik ‘Studio Zuna’ en heb de laatste twee jaar het merk Zuna’s Stipwerk ontwikkeld en in de markt gezet. Hiervan zijn o.a. wenskaarten te koop bij lokale ondernemers. Daarnaast verf en verfraai ik klompen in alle kleuren en maten voor de verkoop en export.
Geertje Roelofs
Bestuurslid
Ik ben Geertje Roelofs-Scholten, 63 jaar en geboren in Herxen, een buurtschap in Wijhe. Ik ben getrouwd met Joop Roelofs. Samen zijn we van Salland naar Twente gekomen en we hebben een aantal jaren in Hengelo (O) gewoond. Sinds 1993 wonen we met groot plezier aan de Nieuwe Hoeksweg in Notter. In mijn werkzame leven heb ik bijna 40 jaar bij De Twentsche Courant Tubantia in Enschede gewerkt. Eerst in commerciële-/marketingfuncties en later in diverse (leidinggevende) operationele functies. Het laatst werkte ik in de functie van productieleider, de schakel tussen de commerciële afdelingen, redactie en het grafisch bedrijf. In 2018 werd ik voor de keuze gesteld om of vier dagen per week naar DPG-Media in Amsterdam te reizen of te stoppen. Die keus was snel gemaakt. Joop was al met pré-pensioen en ik heb er voor gekozen om te stoppen bij de krant. Hierna heb ik nog een jaar bij de Siers Groep Oldenzaal, dependance Raalte gewerkt. Door corona werd mijn contract hier helaas niet verlengd. Inmiddels heb ik er vrede mee en vind ik het fijn om de tijd zelf in te delen. Hoewel, de dagen vullen zich vanzelf en snel. Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de samenleving en vanaf mijn twintigste heb ik altijd vrijwilligerswerk gedaan. Naast de communicatie die ik voor de CONZ verzorg ben ik 'noaber' (contactpersoon) binnen de Ontmoetingskerk in Rijssen. Verder ben ik hier lid van het welkomteam en zit in de commissie van de tweejaarlijkse dialectdienst. Ik ben nog steeds erg blij dat we in Notter wonen en geniet van het leven in onze mooie buurtschap. Sinds eind 2020 verzorg ik de communicatie voor de CONZ en sinds mei 2022 ben ik ook bestuurslid. Voor de wijze waarop het bestuur en de werkgroepen zich inzetten voor de leefbaarheid - de sociale, economische en ecologische bloei - van onze buurtschap heb ik veel waardering. Mijn motto is: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Word lid