Verslag van onze activiteiten

Op deze pagina doen wij verslag van leuke activiteiten welke georganiseerd zijn door de werkgroep Zorg i.s.m. met de Activiteitencommissie Kulturhus Irene.

Oktoberfest Notter-Zuna (14 oktober 2023)

De zaal was weer prachtig aangekleed, de lange tafels met pretzels erop stonden klaar: Jetzt gehts los!! De jongens van WEBRA drive in draaiden gezellige dansmuziek. Vanaf half 9 kwamen de gasten prachtig gekleed binnen, die Damen in dirndls und de Herren in lederhosen. Het bier werd in mooie pullen getapt en vloeide rijkelijk. Voor de liefhebber was er currywürst.

Er werd vrolijk gedanst, gefeest en gezellig bij-gekletst. Ongeveer 35 gasten genoten van deze mooie en gezellige feestavond.


Gezellige bingo avond voor jong en oud (15 september 2023)

Er stonden mooie prijzen uitgestald op het biljart in het Kulturhus Irene. De zaal liep snel vol met een, qua leeftijd, gemêleerd publiek. Rond half acht werd de eerste ronde gespeeld. Het werd erg stil in de zaal; iedereen zat vol aandacht te kijken of de nummers die werden afgeroepen op hun bingokaartje kon worden afgestreept. Als er ‘BINGO’ was, dan mocht de winnaar zelf uitzoeken met welke prijs hij of zij naar huis ging. Er waren ook prijzen van onze plaatselijke winkels/bedrijven, zoals: Camping Grimberghoeve, Kalfsvlees Zuna, Vakantiepark Mölke, Reggezuivel, IJsboerderij ’n Mors en de Twentse Boerderijwinkel Zunakaas.

Ongeveer 65 mensen zongen voor Roos en Suus Danker, die op hun verjaardag naar de Bingo waren gekomen. Roos en Suus wonnen de ‘verjaardagbingo’ en ontvingen beide een lekkere bak ijs. Alle deelnemers kunnen – met of zonder prijs – terugkijken op een zeer gezellige en geslaagde avond!


Klimmen bij Kartplaza (12 mei 2023)

Een groep van ruim veertig jongeren heeft een spannende en sportieve avond beleefd op het klimparcours bij Kartplaza in Nijverdal. De jeugd werd uitgedaagd om hun grenzen te verleggen over meer dan 40 verschillende hindernissen, zoals touwladders, bruggen en tokkelbanen tot wel 7 meter hoogte. Er waren parcoursen uitgezet op 1, 4 en 7 meter. Aan het begin van de avond hadden er nog verschillende kinderen hoogtevrees, maar al snel was deze verdwenen als sneeuw voor de zon.

Door gecertificeerde begeleiders werd er eerst een goede uitleg gegeven over het parcours en hoe je altijd gezekerd naar boven gaat. Iedereen luisterde goed, en na het aantrekken van ‘de onderbroek’ kon iedereen veilig gezekerd met een smart belay naar boven. 

Het was mooi om te zien, dat juist de jeugd die aan het begin van de avond nog ‘hoogtevrees’ had, eerst begon op de 1 meter, dan doorklom naar de 4 meter, en dan ook nog wel even de 7 meter wilde proberen. De jeugd heeft geweldig genoten en ze hebben samen een topavond gehad. Misschien volgend jaar weer?


Workshop wilgentenen vlechten (13 april 2023)

Op donderdagavond 13 april was er in het Kulturhus weer een creatieve workshop. De avond werd bezocht door vijf dames, die vooraf een werkstuk hadden gekozen dat ze wilden maken. Dit keer waren het wilgentenen, waarvan prachtige creaties werden gemaakt. De workshopleidster was Marian Stam uit Holten. Na een kop koffie/thee, waarbij gezellig gekletst werd, gingen de dames aan het werk.

Marian hielp iedereen op weg en gaf praktische tips om de wilgentenen goed te verwerken tot een mooie creatie. Na ongeveer 2,5 uur had iedereen haar eigen werkstuk af, en konden de dames met een supergave wilgentenen ‘mand op driepoot’ of een ‘vlinder’ naar huis.


Veel plezier tijdens bowlingparty (10 februari 2023)

Voor de bowlingparty hadden zich 34 kinderen aangemeld. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 genoten volop en speelden enthousiast op de vier spectaculaire bowlingbanen bij ‘t Mölke. Het was echt een feestje om op de witte bowlingbanen, met computergestuurde puntentelling, te spelen.


Ook de speciale lichteffecten en de lasershow zorgden voor een unieke belevenis. De bowlingballen werden met precisie gegooid; want… wie gooit als eerste een ‘strike’? Naast het bowlen, konden de kinderen zich uitleven in de speeltuin. Na het bowlen genoten de kinderen van een glas drinken en was er voor iedereen een lekkere snack.


Gezellige en spannende pubquiz (28 januari 2023)

De spanning was zeker te voelen in de zaal bij de bar van het Kulturhus in Notter.

Er stond natuurlijk ook wat op het spel voor de winnaars van de pubquiz 2023; de wisselbeker en ‘eeuwige roem’. Dit jaar werden er vijf rondes gespeeld: Algemeen, Muziek, Sport, Eten & Drinken en een tweede ronde Muziek.

Het was best lastig om op verschillende vragen het juiste antwoord te geven zoals bijvoorbeeld: uit hoeveel innings bestaat een honkbalwedstrijd, op welke bijzondere dag is Mark Rutte jarig, waar ligt Hamelen en wat bedoelt een kind met het woord ‘vieze perensnuit’? Als je al deze antwoorden weet en je denkt: “wat jammer dat ik er dit jaar niet bij was”. Houd de agenda in de gaten, want volgend jaar komt er een derde editie!! Deelnemers gaven aan om ook een ronde ‘Dialect’ in te passen, dus dat gaan we zeker proberen.

Rond de 20 personen hebben zich deze avond over de 50 vragen gebogen, en dit jaar zijn de winnaars van de wisselbeker en natuurlijk ook de ‘eeuwige roem’: Rowan, Rutger, Jos en Laura.

De winnaars Rowan, Ruben, Jos en Laura

Zij gaan volgend jaar graag de strijd met jullie aan! Het was een gezellige avond die werd afgesloten met een drankje en een heerlijke gehaktbal. Zeker weer voor herhaling vatbaar!


Gezellige en creatieve kerstworkshop (8 december 2022)

Zo’n twintig dames hebben deelgenomen aan de kerstworkshop in Kulturhus Irene. De dames konden kiezen om een kerstkrans of een kersttoef op steigerplank te maken. De organisatie had voor voldoende en diverse soorten ‘groen’ gezorgd en er was ook ruime keuze in decoratiemateriaal.

Na eerst een kop koffie/thee te hebben gedronken gingen de dames enthousiast aan het werk. Voor de kerstkrans werd een strooien krans eerst met groen en metaaldraad omwikkeld. Vervolgens werd hieromheen een dik touw met lichtjes aangebracht en als laatste de versierselen. De toef werd op een touw gemaakt die vervolgens op de plank werd gemonteerd. Daar waar nodig en gewenst hielpen de dames elkaar met een advies of met een extra handje.


Het viel nog niet voor iedereen mee, enkele dames zijn een of soms zelfs twee keer opnieuw begonnen. Maar, dat deed niets af aan de gezelligheid. Onder leiding van Jantina Berkhof en Gemma Machielsen is het iedereen gelukt om een mooi kerststuk te maken! Zowel de kerstkrans als de kersttoef kan worden opgehangen of op een kast of tafel worden gelegd.


Supergezellig Oktoberfest Notter–Zuna (15 oktober 2022)

Ook Notter en Zuna zijn aangestoken door het feestgedruis van het Oktoberfest!

De aankleding van de zaal was mede dankzij de Enterse dagen prachtig! De tafels stonden klaar en ongeveer 60 mensen hadden zich aangemeld om te gaan genieten van bier, wijn en muziek. De meesten waren in dirndl of lederhose en… het feest kon beginnen.

Er was live muziek van twee accordeonisten en Bennie Wevers verzorgde de overige muziek. Het bier stroomde rijkelijk en de sfeer kwam er goed in. In de loop van de avond genoten alle aanwezigen van een heerlijk curryworst, als dank nog voor de inzet (en het plaatsen) van de vredesduiven tijdens het bevrijdingsfeest eerder dit jaar.

Ook op de dansvloer was het erg gezellig! Laat je overtuigen door de foto’s.
Ben je niet geweest? We gaan volgend jaar vast voor de herhaling!


Gezellig chillen in Kulturhus Irene! (14 oktober 2022)

Er kwamen 24 jongeren naar het Kulturhus om samen hapjes te maken. De hele keuken was gevuld met lekker eten en een gezellige, kakelende groep jeugd.

De jongens en meisjes konden aan de slag met het maken van pizzalolly’s, gehakballetjes, loempia’s, gevulde eieren, augurkjes met worst, kaas met worst, ananas, augurk en zilveruitjes. Kortom: in de keuken werden allerlei heerlijke dingen verwerkt en iedereen maakte wat hij/zij lekker vindt. Er was een overvloed van alles.

Toen de hapjes allemaal gemaakt waren, gingen de meesten van de organisatoren aan het bakken en braden om het af te maken. Voor de jeugd was er een leuke pubquiz! Ondertussen kwamen de schalen met hapjes op tafel en werd er lekker gesmuld. Toen de ouders om half 9 kwamen om hun kroost op te halen, was er nog voldoende lekkers over om de ouders mee te laten smullen.

Het was weer een gezellige avond!!!


Uniek en persoonlijk sieraad maken (21 september 2022)

Zestien dames hadden een hele gezellige en creatieve avond in ‘het Heuiland’. Lotte Hospers gaf de workshop en vertelde welke mogelijkheden er zijn om sieraden te maken met epoxy materiaal. De dames konden kiezen uit oorbellen, armbanden of hangers voor aan een ketting.

Een heel gezoek volgde, want welke kleur neem je, gebruik je één kleur of pas je de marmertechniek toe? Een van de deelnemers had zelfs paardenhaar meegenomen om te verwerken in haar armband! Ook was er keuze in diverse glitters en bloemetjes om in de epoxy te verwerken.

De dames gingen met een prachtig sieraad naar huis!


Jeugd geniet van klompgolf (16 september 2022)

Voor de jeugdactiviteit klompgolf hadden zich maar liefst 20 jongeren opgegeven. Tot aan de start bij de Grimberghoeve was het spannend hoe het zou gaan met het weer. Maar gelukkig waren de ‘weergoden’ de groep gunstig gezind. Het werd een prachtige tocht over het boerengolfparcours, gelegen op mooie weilanden. Klompgolf wordt gespeeld met een stok waar een klomp aanzit. Iedereen deed ontzettend zijn of haar best om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole (ingegraven emmer) te slaan. Onderweg was er natuurlijk tijd voor een drankje en iets lekkers.

Om natte voeten en -kleding te voorkomen, was er met de jongelui afgesproken dat de waterplas die in het parcours ligt gemeden zou worden. Dat is echter niet helemaal gelukt! Een aantal moeders moest flink wassen en poetsen om alles weer spic en span te krijgen.

Na het klompgolven was er voor alle deelnemers nog een frikandel of kroket. Dat smaakte wel na een paar uurtjes buiten te hebben gelopen. Na een supermooie avond werd de jeugd weer opgehaald door hun ouders!


Foto’s op deze pagina zijn met toestemming gemaakt en gepubliceerd.