Reggeveer Notter-Zuna

In het verre verleden waren de buurtschappen Notter en Zuna met elkaar verbonden middels een historisch veerpont over de rivier de Regge. Nu is de oversteek met het handbediende Reggeveer, in de volksmond het pontje, een bijzondere beleving tijdens je wandel- of fietstocht in het aantrekkelijke landschap langs de Regge. Het pontje heeft een belangrijke waarde voor de buurtschap en is bovendien de verbinding tussen de Sallandse Heuvelrug en het Reggedal.


Het pontje is een belangrijke schakel in het fiets- en wandelnetwerk van ‘Routenetwerken Twente’. Het is bereikbaar vanaf het fietspad langs de Regge, nabij landschapscamping De Grimberghoeve (Notter) en tussen de Maatgraven en ’t Molke (Zuna). Veel inwoners uit de buurtschap en omgeving en ook vele recreanten gebruiken het unieke zelfbedieningsveer voor de oversteek over de Regge.


De Coöperatie Notter-Zuna (CONZ) is sinds november 2022 eigenaar van het Reggeveer Notter-Zuna. Het pontje werd in 2011 voorbereid door de Stichting Reggeveer en is in juni 2012 officieel in de vaart genomen. De CONZ werkgroep Landschap verzorgt het onderhoud van het pontje, hiervoor is een speciale onderhoudsploeg samengesteld. Bij storing kan er worden gemaild naar reggeveer@conz.nl. Dit mailadres staat vermeld op de infopanelen met gebruiksregels, aan zowel de Notterse als Zunase zijde. De onderhoudsploeg onderneemt bij elke melding zo snel mogelijk actie om de storing te verhelpen.