Group 76
Dit is de maandelijkse nieuwsbrief van de Coöperatie Notter-Zuna. Hiermee informeren we onze leden en andere belangstellenden over wat er leeft en speelt in Notter-Zuna.
Eerst even dit...

De CONZ werkgroep Landschap heeft onlangs een financiële bijdrage, voor de aanschaf van gereedschappen, ontvangen van de gemeente Wierden. Op 3 juli jl, vond de officiële overdracht van het gereedschap plaats in Kulturhus Irene. Hierover lees je een kort verslag in deze nieuwsbrief.

De CONZ werkgroep Zorg en de Activiteitencommissie Kulturhus Irene organiseren in september twee activiteiten, beide voor alle inwoners van onze buurtschap. Op zaterdag 2 september is er een fietstocht, met aansluitend een touwtrektoernooi bij de Regge. Bij de organisatie hiervan is ook de stichting Midzomerfeest Notter betrokken. Verder is er op vrijdag 15 september, dus ook voor alle inwoners, een gezellige bingo avond in Kulturhus Irene. Kom jij ook? Hoe meer zielen hoe meer vreugd! En… er zijn ook nog eens mooie prijzen te winnen. Meer info over deze activiteiten vind je verderop in deze nieuwsbrief.

Reminder! In de vorige nieuwsbrief hebben we je, op verzoek van de gemeente Hellendoorn, geïnformeerd over het groot onderhoud aan De Burgemeester H. Boersingel. Het onderhoud is gestart op 19 juni, er is dus al een deel gereed. De werkzaamheden lopen door t/m 8 september. In deze nieuwsbrief nogmaals de informatie over Fase 2, dit betreft de nog uit te voeren werkzaamheden in de komende periode.

Het CONZ-bestuur gaat ook even met zomerreces, onze volgende nieuwsbrief verschijnt daarom in september.

Geniet nog van de zomer!

Hartelijke groeten,
Het CONZ bestuur

Werkgroep Landschap blij met financiële
bijdrage van de gemeente Wierden

Vanuit de afdeling Recreatie & Toerisme en Landschap heeft de gemeente een financiële bijdrage beschikbaar gesteld voor de aanschaf van diverse handgereedschappen en kleine machines.

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, zet de werkgroep Landschap zich in voor landschapsonderhoud in onze buurtschap. Hiervoor heeft de werkgroep inmiddels ruim dertig contracten afgesloten met landeigenaren. Verder zorgt deze werkgroep ervoor dat de wandelroutes in Notter-Zuna goed begaanbaar en aantrekkelijk blijven en ook ligt het onderhoud van het handbediende Reggeveer (het pontje) bij deze werkgroep.

Handgereedschappen en kleine machines

De werkgroep heeft regelmatig overleg met de afdeling Recreatie & Toerisme en Landschap van de gemeente Wierden. Namens deze werkgroep heeft Wim Wolbrink een tijdje geleden het verzoek gedaan voor een financiële bijdrage om nieuw gereedschap te kunnen aanschaffen. “De vrijwilligers kennen de omgeving en dus ook de routes goed. De heren lopen regelmatig controlerondes. Daar waar nodig zorgen zij dat de benodigde onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden”, aldus Wim. “Het resultaat hiervan is dat de wandelpaden en het pontje er mooi bij liggen. Het onderhoud werd tot nu toe met eigen, geleend of oud(er) gereedschap gedaan. We zijn dan ook bijzonder blij met de bijdrage van de gemeente Wierden waarmee we deze handgereedschappen en kleine machines konden aanschaffen.”

Gemeente waardeert inzet van de vele vrijwilligers

Op maandag 3 juli jl. zijn, in Kulturhus Irene, de materialen officieel aan de werkgroep overgedragen door de wethouders Richard Kortenhoeven en Gertjan ten Brinke. “We waarderen de inzet van de vele vrijwilligers in onze gemeente ontzettend. Door hun inzet kunnen onze eigen inwoners en ook toeristen genieten van het veelzijdige, mooie en unieke stukje landschap binnen onze gemeente”, aldus de wethouders.

Wim Wolbrink bedankte namens de werkgroep Landschap de gemeente hartelijk voor deze bijdrage. Ook de overige aanwezige vrijwilligers uitten hun dankbaarheid en bekeken het nieuwe gereedschap met grote interesse. Na het officiële gedeelte werd door de heren nog even gezellig nagepraat in het Kulturhus.

UITNODIGING

Fietspuzzeltocht

&

Touwtrekken
Hierbij nodigen wij iedereen uit voor de (gratis) fietspuzzeltocht door onze prachtige buurtschap op

zaterdag 2 september

Start tussen 14.00 - 14.30 uur op de Evenementenweide, met een kop koffie/thee - aangeboden door de activiteitencommissie. Als je terugkomt, ben je van harte welkom om samen met ons naar de Regge te wandelen, waar rond 16.00 uur wordt gestart met ons

TOUWTREKTOERNOOI
(deelname is gratis)
Hiervoor kun je je opgeven via mail: activiteiten@kulturhus-irene.nl
of telefonisch bij Anja Wevers 06-19685668.

We gaan touwtrekken in diverse categorieën:
- Schooljeugd lagere school (zwemdiploma verplicht!!)
- Schooljeugd voortgezet onderwijs
- Buren
- Families
- Vriendengroepen
Voor deze categorieën bestaat een team uit 6 personen
-----------

En… als klap op de vuurpijl NOTTER tegen ZUNA!!!

Hiervoor bestaat een team uit 8 personen
De bedoeling is dat het NOTTER en ZUNA team ter plekke worden samengesteld.

Na het touwtrekken is er de mogelijkheid om een douche te nemen is het Kulturhus, waarna er voor iedereen gelegenheid is om na te praten met een drankje en een warme snack.
Consumpties/snacks zijn voor eigen rekening.

Laten we er met elkaar een GEZELLIGE MIDDAG van maken.

Vrijdag 15 september a.s. organiseren we in Kulturhus Irene een


GEZELLIGE BINGO AVOND

voor alle inwoners van Notter-Zuna
- van jong tot oud -
Je bent samen met je gezin, familie, vrienden en/of buren van harte welkom!

Om 19.30 uur gaan de bingoballen rollen. De zaal is vanaf 19.00 uur open.
De kosten zijn 0,50 per bingokaart. Er zijn mooie prijzen te winnen!
Consumpties zijn voor eigen rekening, ranja voor de kinderen is gratis.

S.v.p. voor 8 september aanmelden en aangeven met hoeveel personen je komt, via mail: activiteiten@kulturhus-irene.nl of telefonisch bij Jantina Berkhof 06-23672875.
Neem s.v.p. zelf een pen mee!

We hopen op een volle zaal en maken er samen een gezellige avond van.
Graag tot ziens op 15 september!

Groetjes,
CONZ werkgroep Zorg en Activiteitencommissie Kulturhus Irene
Fase 2 Groot onderhoud Burgemeester H. Boersingel

De Burgemeester H. Boersingel is geopend in 1994 en na bijna 30 jaar is het asfalt toe aan groot onderhoud. Om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid ook de komende jaren op een goed niveau te houden, is ervoor gekozen dit grootschalig aan te pakken. In de periode voor de zomervakantie is reeds de eerste fase hiervan afgerond. Na de zomervakantie wordt de tweede fase van de renovatie uitgevoerd. Hieronder informatie over Fase 2.

Planning Fase 2
Burg. H. Boersingel vanaf de rotonde Baruch Spinozastraat t/m de rotonde ter hoogte van de Benjamin Franklinstraat en het gedeelte Wierdensestraat tot aan de rotonde met de Louis Pasteurstraat.
Afgesloten van 29 augustus 2023 t/m 8 september 2023.

Vragen? Heb je nog vragen over deze werkzaamheden? Neem dan contact op met de publiekbalie van de gemeente Hellendoorn via 0548-63 00 00 of mail naar gemeente@hellendoorn.nl.


Met vriendelijke groet,
Team Openbare Ruimte gemeente Hellendoorn
CONZ
Coöperatie Notter Zuna UA
Van Kregtenweg 9
7467 PL Notter
bestuur@conz.nl