Group 76
Dit is de maandelijkse nieuwsbrief van de Coöperatie Notter-Zuna. Hiermee informeren we onze leden en andere belangstellenden over wat er leeft en speelt in Notter-Zuna.
Eerst even dit…

De zomer loopt op zijn einde… We hopen dat je, ondanks de soms extreem hete dagen, een mooie zomer(vakantie) hebt gehad. We kunnen inderdaad wel spreken van een hete zomer, zowel letterlijk als figuurlijk. Eerder spraken we in de zomerperiode qua nieuws vaak over de zogenaamde komkommertijd. Daarvan was deze zomer zeker geen sprake. Door verschillende (aangekondigde) maatregelen van de overheid liepen de gemoederen in de samenleving soms hoog op. Zo waren er de boerenprotestacties en acties tegen het AZC in Albergen. En wat te denken van de energiecrisis, de klimaatverandering, inflatie, toeslagenaffaire en de woningcrisis? En dan heerst in Oekraïne nog steeds die verschrikkelijke oorlog. Het zijn onrustige en onzekere tijden. Bij veel mensen is er angst over hoe dit allemaal verder moet. Laten we hopen dat wanneer de herfst haar intrede doet, officieel op vrijdag 23 september, de gemoederen ook wat afkoelen. En dat alle bestuurders de moed en voornamelijk de wijsheid hebben om zaken voortvarend aan te pakken en op een eerlijke en faire manier op te lossen. Op Prinsjesdag, dinsdag a.s., worden de eerste maatregelen bekend gemaakt. Wij zijn erg benieuwd!

Als bestuur van CONZ hebben we deze week de eerste bestuursvergadering gehad. We zijn weer met frisse moed en enthousiasme gestart, een nieuw seizoen waarin we hopelijk stappen kunnen maken. Zaken we waar we ons weer op gaan richten zijn onder meer: de gebiedsvisie Notter-Zuna, het zonnepark, zon-op-dak project(en) en het plan om woningen voor eigen jeugd en ouderen te realiseren. Ook continueren we de werkzaamheden voor de inmiddels 25 contracten voor landschapsonderhoud. Spannend en interessant wat dit seizoen gaat brengen.

Voor kinderen in groep 5 tot en met het voortgezet onderwijs is er op vrijdag 14 oktober een gezellige hapjes/chill avond. Zie de informatie verderop in deze nieuwsbrief.
Graag attenderen we je ook alvast op twee andere geplande feestavonden, het ‘Oktoberfest’ op zaterdag 15 oktober en het ‘CONZ-lustrumfeest’ op vrijdag 18 november. Van de laatste twee lees je de eerste informatie in deze nieuwsbrief.

Het CONZ bestuur
Even voorstellen…

Ik ben Bert Berkhof, 58 jaar en geboren en getogen in Wierden.
In 1990 ben ik getrouwd met Jantina en ons eerste eigen stekje was aan de Looweg te Wierden. We hebben twee kinderen, Marieke en Richard en wonen al weer ruim 20 jaar aan de Blokdijk in het mooie Notter.

In het dagelijks leven werk ik in Rijssen, waar ik mijn eigen bedrijf VAB architecten & adviseurs run, en ik samen met ons team bouwplannen ontwerp, ontwikkel en uitwerk voor de woningbouw en utiliteitsbouw.
Bert Berkhof trekker
Sinds onze komst naar Notter heb ik al in diverse verenigingen in onze buurtschap Notter-Zuna mijn steentje mogen bijdragen, zoals bij Buurtvereniging De Schapendijk, Kulturhus Irene, Evenementenweide Notter-Zuna en School met de Bijbel Notter-Zuna.

Sinds de oprichting in 2017 ben ik bestuurslid van onze Coöperatie Notter-Zuna, omdat ik het belangrijk vind om op tijd na te denken over hoe we onze buurtschap kunnen onderhouden en behouden, voor nu en in de toekomst. Vanuit het bestuur ben ik de linking-pin voor de werkgroep Wonen. In deze werkgroep zijn we bezig met het zoeken van een geschikte plek voor het realiseren van betaalbare woningen voor onze eigen jeugd en of ouderen, passend in de buurtschap. Inmiddels hebben we een locatie op het oog en hopen we jullie binnenkort hierover meer te kunnen informeren.

In de vrije tijd ben ik graag aan het werk met de diverse klusjes in en rond ons huis. Buiten op het erf of in de wei, of lekker timmeren in de schuur. Ook heb ik enkele oldtimer tractoren en vind ik het heerlijk om hier mee te werken, te toeren en of te sleutelen. Het organiseren van de jaarlijkse trekkertoertocht door de prachtige omgeving is dan ook een activiteit die ik graag help organiseren, samen met zeven andere vrijwilligers uit onze buurt. Al met al genoeg te doen en houd ik nog net een paar uurtjes per dag over om wat uit te rusten😉.
Jeugdactiviteit hapjes maken en chillen

Hoi jongens en meisjes,

Voor vrijdag 14 oktober hebben we weer een leuke avond in petto. Jullie zijn dit keer weer van harte welkom in het Kulturhus. We gaan samen lekkere hapjes maken en daarna een leuke quiz spelen en van de zelfgemaakte hapjes smullen.
hapjes jeugd (2)
We maken verschillende hapjes en jij kunt kiezen wat jij lekker vindt. Misschien proef je deze avond wel iets wat je nog niet kent.
- De avond is van 18.30 tot plm. 20.30 uur
- De kosten zijn €5,- per persoon
- We maken er weer een toffe en smakelijke avond van!
Doe jij ook weer gezellig mee? Iedereen vanaf groep 5 tot en met het voortgezet onderwijs is van harte welkom. Je kunt je tot vrijdag 7 oktober opgeven via email: activiteiten@kulturhus-irene.nl.

En je weet het hè? Neem gerust je klasgenoten, vrienden en vriendinnen mee!!!
Graag tot ziens op vrijdag 14 oktober!

Groetjes,
CONZ werkgroep Zorg en Activiteitencommissie Kulturhus Irene
‘Oktoberfest’ voor 18+ inwoners van Notter-Zuna
save the date >> zaterdagavond 15 oktober

De CONZ werkgroep Zorg en de Activiteitencommissie Kulturhus Irene organiseren dit jaar voor de eerste keer een feestavond met het thema ‘Oktoberfest’.
Het ‘Oktoberfest’ is in het kulturhus en voor alle 18+ inwoners van onze buurtschap. Aan de exacte invulling van de avond wordt momenteel gewerkt. We gaan, samen met jullie, voor een supergezellige avond!
oktoberfest
De organisatie heeft nog wat geld in kas van Vier de Vrijheid festiviteiten, waarvan zij de ‘feestgangers’ die avond kunnen trakteren. Hoe precies? Dat blijft nog even een verrassing.

Zet zaterdag 15 oktober alvast in je agenda.
Binnenkort informeren we je verder over de exacte invulling van deze feestavond!
CONZ viert haar 1e lustrum
save the date >> vrijdagavond 18 november
Conz logo 1E LUSTRUM
In november is het vijf jaar geleden dat de Coöperatie Notter-Zuna is opgericht. Reden voor een gezellige feestavond!

Het CONZ-lustrumfeest vieren we op vrijdag 18 november in Kulturhus Irene.
Burgemeester Doret Tigchelaar zal aanwezig zijn en ons toespreken. Daarnaast worden nog enkele andere sprekers uitgenodigd. Vanzelfsprekend trakteren we onze gasten op een hapje en een drankje, want wie jarig is trakteert!
feestslinger
Reserveer vrijdagavond 18 november alvast in je agenda! T.z.t. volgt meer informatie.
Herfstgedicht
CONZ
Coöperatie Notter Zuna UA
Van Kregtenweg 9
7467 PL Notter
bestuur@conz.nl